Champignon en feta strudel met spinazie
TM6 TM5 TM31

Champignon en feta strudel met spinazie

4.0 (1 ocena)

Składniki

Deeg

  • 80 g water
  • 2 - 3 snuifjes zout
  • ¼ tl ciderazijn
  • 20 g olie
  • 150 g bloem
  • 1 tl olie

Champignonvulling

  • 80 g sjalotten, gehalveerd
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g olie
  • 350 g verse champignons, gemengd (bv. porcini, cantharellen, boletes...), in plakjes
    lub 350 g verse champignons de Paris, in plakjes
  • ¼ tl zout
  • 100 g verse bladspinazie
  • 25 g boter, in stukken
  • bloem, om te bestuiven
  • 50 - 60 g feta kaas, verkruimeld
    lub 50 - 60 g mozzarella, verkruimeld
  • 3 - 4 snuifjes zeezoutvlokken

Wartości odżywcze
na 1 sneetje
Kalorie
630.7 kJ / 150.7 kcal
Białko
3.9 g
Węglowodany
14.7 g
Tłuszcz
8.9 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Błonnik
1.2 g
Sód
179.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy