Stevige linzenchili

Stevige linzenchili

5.0 3 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porties

Składniki

  • rode split linzen
    200 g
  • water, gefilterd plus extra voor het weken
    400 g
  • kokosolie
    20 g
  • rode paprika (ca. 160 g), zonder zaadjes en in vieren gesneden
    1
  • chipotle chili, uit het blikje (ongeveer 1 Spaanse peper)
    1 - 2 tl
  • knoflookteentjes
    4
  • rode ui (ca. 160 g), in vieren gesneden
    1
  • tomaten in vieren gesneden
    2
  • gemalen komijn
    2 tl
  • gerookte paprikapoeder
    1 tl
  • gemalen koriander
    1 tl
  • cacaopoeder
    2 tl
  • pompoen geschild en in blokjes gesneden (1-2 cm)
    400 g
  • rode wijnazijn
    2 tl
  • bouillonpasta (zie tips)
    1 ½ tl
  • kidneybonen, uit blik gespoeld en uitgelekt, (ongeveer 250 g na het uitlekken)
    400 g
  • limoensap
    40 g
  • zout naar smaak
  • gemalen zwarte peper naar smaak

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 22.8 g
Kalorie 1679 kJ / 399.8 kcal
Tłuszcz 8.2 g
Błonnik 14.6 g
Węglowodany 50.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...