Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g hazelnoten, geschild
- 10 g verse peterseliebladeren
- 100 g sjalotten, gehalveerd
- 2 teentjes knoflook
- 20 g olijfolie
-
250
g verse champignons, gemengd (bv. cantharellen, boleten, oesterzwammen...), in stukken (2-3 cm)
lub 250 g verse champignons de Paris, in stukken (2-3 cm) - 60 g witte wijn
- 250 g boekweitkorrels, gespoeld
- 400 g water
-
1 ½
tl groentebouillonpasta
lub 1 ½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - ½ tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- 20 g boter
- 50 g gorgonzola, in stukken
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1813.3 kJ / 433.4 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 53.7 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 448.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linzencurry en gestoomde pompoen
1h 15min
Goulash van linzen en champignons
45 Min
Batch Cooking | Oosterse rijstsalade met gestoomde groenten, dip & koekjes
Brak ocen
Vegan groentetaart met kikkererwtenbloem
Brak ocen
Gevulde groenten
1 Std. 20 Min
Walnotenrisotto met gebakken tomaten
40 Min
Mediterraanse parelgerstrisotto
1 Std.
Stoofpot van zwarte bonen met spiegeleieren en maïstortilla's
16h
Koken van gierst
Brak ocen
Zalm, quinoa, feta en salade van gemengde groenten
50 min
Vegetarische chili
1h 5min
Noten bolognese
35 Min