Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g hazelnoten, geschild
- 10 g verse peterseliebladeren
- 100 g sjalotten, gehalveerd
- 2 teentjes knoflook
- 20 g olijfolie
-
250
g verse champignons, gemengd (bv. cantharellen, boleten, oesterzwammen...), in stukken (2-3 cm)
lub 250 g verse champignons de Paris, in stukken (2-3 cm) - 60 g witte wijn
- 250 g boekweitkorrels, gespoeld
- 400 g water
-
1 ½
tl groentebouillonpasta
lub 1 ½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - ½ tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- 20 g boter
- 50 g gorgonzola, in stukken
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1813.3 kJ / 433.4 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 53.7 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 448.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aziatische rijst met eieren en groenten
30min
Soba noodle mee goreng
Ninguna valoración
Pulled barbecue jackfruit
25min
Pompoen baba ganoush
35min
Thaise salade met pindadressing (vegan, glutenvrij)
30min
Mango kleefrijst cake (vegan)
11h
Tofu op een bedje van rijst met pindasaus
Ninguna valoración
Spinazieknoedels in tomatenragout
1h
Cassoulet van bonen met walnotenpesto
4 Std. 30 Min
Popeye's power bowl met bramen
Ninguna valoración
Kip met kruidensalsa en een witte bonen sla met rucola pesto
55 min
Indische vis met yoghurtsaus, aardappelen en groenten
1h