Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dente de alho
- 100 g chalota
- 30 g azeite
- 350 g nabo s/ casca, cortado em pedaços
- 600 g tupinambo s/ casca, cortado em pedaços
- 1 c. chá de curcuma em pó
- 600 g água
- ½ c. chá de sal
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro (ver dica)
lub 1 cubo de caldo de legumes - 1000 g mexilhão fresco e limpo
- 150 g natas
- 1 pitada de pimenta-de-caiena em pó
- Cebolinho picado q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 955.1 kJ / 228.3 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 437.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de feijão com legumes
45 Min
Pão mediterrâneo sem glúten
1h 15min
Leite de arroz
Brak ocen
Chutney de cebola e amora
6 Std. 50 Min
Bao de jaca
1 Std. 40 Min
Duas sopas frias: Espargos e ervilhas & beterraba e tomate
30 Min
Sopa cremosa de tomate
30 Min
Cocktail de Prosecco e mirtilos e canapés de camarão
Brak ocen
Xarém do caldo da caldeirada
30 Min
Sopa grega de feijão (Fasolada)
30 Min
Creme de curgete e manjericão
25 Min
Xarém de bacalhau com tomate confitado
1 Std.