Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dente de alho
- 100 g chalota
- 30 g azeite
- 350 g nabo s/ casca, cortado em pedaços
- 600 g tupinambo s/ casca, cortado em pedaços
- 1 c. chá de curcuma em pó
- 600 g água
- ½ c. chá de sal
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro (ver dica)
lub 1 cubo de caldo de legumes - 1000 g mexilhão fresco e limpo
- 150 g natas
- 1 pitada de pimenta-de-caiena em pó
- Cebolinho picado q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 955.1 kJ / 228.3 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 437.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de cenoura e aipo com azeite de ervas
45min
Croissants com mousse de atum
2 Std. 50 Min
Pasta de gengibre
15 Min
Pasta de tomate mediterrânica
15 Min
Salada com molho caesar vegan
40 Min
Pão de banana e alfarroba
1h 45min
Guisado de carne à moda da Etiópia (Zighinì)
50 Min
Palitos de vegetais com dip e pãezinhos integrais
1 Std. 10 Min
Gelado de morango e manjericão
8h
Sopa picante de couve-flor
30 Min
Sopa de miso com galinha e massa
35min
Sopa de entulho com tortellini
30 Min