Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g ervilhas cozidas
- 1 c. chá de sementes de cominhos
- 2 dentes de alho
- 5 g gengibre fresco
- 15 g azeite
- 5 g coentros, só as folhas
- 5 g hortelã, só as folhas
- 2 malaguetas verdes s/ sementes (opcjonalnie)
- 20 g sumo de limão
- 20 g coco em lascas
- 10 g amendoim torrado
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 10 g
- Kalorie
- 85.6 kJ / 20.5 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 1.8 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 87.3 mg
Alternatywne przepisy
Polenta com pesto de rúcula
45 Min
Molho pesto
5 Min
Salada de quinoa e manga
1j
Húmus de manjericão
20 Min
Tempeh
48 godz.
Ravioli abertos com abóbora e cogumelos
1h 15min
Salada marinada com quinoa e sementes tostadas
2 Std.
Polenta com cogumelos e espinafres
35 Min
Pesto de beterraba assada com amêndoa
30 Min
Húmus
10 min.
Húmus de beterraba
5 Min
Puré de cenoura e abóbora com couve e chouriço
1 Std. 45 Min