![Briouats Briouats](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/580DDF10-C44B-4098-9A32-0E482AC09187/Derivates/044865E6-8D17-4462-88FA-7A02451D0E67.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'amandes émondées
- 60 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 15 g d'eau de fleur d'oranger
- 2 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- 50 g de beurre fondu
- 40 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1987 kJ / 477 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cornes de gazelle
1 Std.
Délice chocolat-coco
1h 30min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2h
Choco-nougat
3h
Pain marocain
2h 45min
M'hancha (Escargot aux amandes)
1 godz. 25 min
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4 Std. 40 Min
Fatayers aux épinards
2 godz. 5 min
Mud cake
2h 30min
Soupe à l'orientale
12 Std. 30 Min
Baklavas libanais
1u. 5min
Harira (soupe marocaine au poulet)
55min