Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'amandes émondées
- 60 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 15 g d'eau de fleur d'oranger
- 2 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- 50 g de beurre fondu
- 40 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1987 kJ / 477 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4 godz. 40 min
Cornes de gazelle
1h
Croustade aux pommes
50 min
Biscuits italiens aux fruits secs
35 min
Tarte à l'amande et au mincemeat
1 Std. 50 Min
Baba à la noix de coco
2h
Pain marocain
2h 45min
Gâteau de semoule à l'orange
6 godz. 45 min
Couscous marocain
50 min
Millas
1h
Baklavas libanais
1h 5min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2h