Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Banana bread
- 150 g unsalted butter, softened, plus extra to grease
- 350 g ripe bananas (approx. 4 bananas), cut into pieces
- 150 g soft dark brown sugar
- 2 eggs
- 170 g plain flour
- 30 g cornflour
- 2 tbsp black cocoa powder (see Tips)
- 2 pinches salt
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 100 g black tahini (see Tips)
- 2 tsp natural vanilla extract
- black sesame seeds, to sprinkle (optional)
Ricotta cream (optional)
- 20 g sugar
- 250 g smooth ricotta cheese
- 50 g Greek-style natural yoghurt
- 1 tsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1614.2 kJ / 385.8 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 215.1 mg
Alternatywne przepisy
Rosti canapé cups with Thermomix cutter
40 min
Vegetable Fritters
20 min
Gwinganna pumpkin and seed porridge
25 Std. 20 Min
Sunflower and nori filling
3h 10min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes,Thermomix® Cutter, TM6)
20 min
Black tahini
20 min
Overnight Oats with a Peach Compote
8u. 45min
Banana bread with chai crème fraîche
1 godz. 35 min
Magic bean chocolate cake
1h 40min
Cherry and peach loaf
1 Std. 55 Min
Mini carrot and almond cakes
1h 25min
Almond and blueberry breakfast muffins
50min