Wersje kompatybilne
Poached egg pots with smoked salmon and avocado salsa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Smoked salmon and avocado salsa
- 1 tbsp spring onion/shallot, trimmed and cut into pieces
- 80 g smoked salmon
- 10 fresh baby spinach leaves (optional)
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon), to taste
- ½ avocado, flesh only, cut into cubes (1 cm)
Poached egg pots
- 700 g water
- 150 g fresh baby spinach leaves, stalks removed
- ½ tsp sea salt
- 30 g pouring (whipping) cream
- 1 tbsp Parmesan cheese, grated
- 2 eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1539.5 kJ / 366.6 kcal
- Białko
- 23.4 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1333.5 mg
Alternatywne przepisy
Simple steamed salmon
30min
Whitebait fritters
35 min
Sgroppino
5 Min
Celeriac remoulade (Thermomix® Cutter, TM6)
10min
Emu Stew (Mark Olive)
25min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2 godz.
Pimm's sabayon with strawberries
20 min
Seafood bisque
1h 10min
Watermelon and salmon ceviche stack
25min
Strawberry salad with caramelised sherry vinaigrette
25min
Keto jalapeño turkey burgers with mushroom buns
1h 10min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20 min