Urządzenia i Akcesoria
Gingerbread House
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
1 Complete recipe
Składniki
Ginger biscuits
-
plain flour plus extra for dusting375 g
-
baking soda¼ tsp
-
ground ginger1 tbsp
-
ground cinnamon2 tsp
-
salt¼ tsp
-
unsalted butter softened to room temperature85 g
-
brown sugar150 g
-
egg room temperature1
-
maple syrup120 g
Royal icing
-
caster sugar300 g
-
egg white1
-
lemon juice¼ tsp
Assembly
-
breakfast cereals (opcjonalnie) (oatmeal squares), for decorating50 - 80 g
-
multi-coloured button-shaped chocolates (opcjonalnie) for decorating10 - 15
-
shortbread biscuits (opcjonalnie) for decorating3 pieces
-
mini pretzels (opcjonalnie) for decorating6 pieces
-
dill (opcjonalnie) for decorating1 - 3 sprigs
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Complete recipe
Sód
1584 mg
Białko
69 g
Kalorie
18903 kJ /
4518 kcal
Tłuszcz
66 g
Błonnik
19 g
Tłuszcz nasycony
35 g
Węglowodany
929 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26 Std. 10 Min
White chocolate and strawberry trifle
25 Std.
"This ain't no picnic" muffin
35 Min
Mini apple crumble cakes
1 Std. 15 Min
Steamed Chocolate Lava Cakes (Metric) (TM6, TM5)
2 Std. 55 Min
Chocolate butter cream
10 Min
Delicious lemon pudding
55 Min
Lemon Shortbread Cookies
1 Std. 45 Min
Orange Chiffon Cake
1 Std. 15 Min
Magnolia Kitchen signature chocolate cake with dark chocolate ganache
28 Std. 15 Min
Gingerbread House
12 Std.
Mini Basque cheesecakes (Dani Valent)
2 Std. 25 Min