Tropical upside down pineapple cake

Tropical upside down pineapple cake

4.3 30 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 portions

Składniki

  • salted butter plus extra to grease
    50 g
  • brown sugar
    80 g
  • fresh pineapple ripe, peeled, cored and thinly sliced
    1
  • eggs
    2
  • grapeseed oil
    100 g
  • caster sugar
    150 g
  • yoghurt
    100 g
  • coconut milk
    200 g
  • coconut essence
    ¼ tsp
  • plain flour
    300 g
  • baking powder
    2 tsp
  • sea salt
    2 pinches
  • whipped cream to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 355 kcal / 1485.3 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 49.6 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 126.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...