Mini carrot and almond cakes

Mini carrot and almond cakes

4.6 30 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 portions

Składniki

Almond and carrot cakes
  • grapeseed oil plus extra for greasing
    100 g
  • blanched almonds
    220 g
  • carrot cut into pieces
    300 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • eggs
    3
  • light brown sugar
    150 g
  • gluten free baking powder
    2 tsp
  • ground cinnamon
    2 tsp
  • ground ginger
    2 tsp
  • sea salt
    1 pinch
Frosting
  • shelled unsalted pistachio nuts
    30 g
  • walnuts
    30 g
  • raw sugar
    80 g
  • orange zest only, no white pith
    ½
  • unsalted butter cut into pieces, softened
    100 g
  • cream cheese softened
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 266.8 mg
Białko 10.9 g
Kalorie 2636.2 kJ / 630.1 kcal
Tłuszcz 49.5 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 14.3 g
Węglowodany 41.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...