Lemon meringue ice-cream cake

Lemon meringue ice-cream cake

4.8 27 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 13 godz. 15 min
12 slices

Składniki

Lemon curd
  • caster sugar
    200 g
  • freshly squeezed lemon juice
    240 g
  • unsalted butter cut into pieces
    160 g
  • eggs
    4
Ice-cream
  • caster sugar
    120 g
  • egg yolks
    3
  • pouring (whipping) cream
    750 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • sea salt
    1 pinch
Sponge base
  • unsalted butter to grease
  • caster sugar
    70 g
  • eggs
    2
  • natural vanilla extract
    1
  • self-raising flour
    70 g
Swiss meringue topping
  • caster sugar
    240 g
  • egg whites
    6
  • cream of tartar
    ¾ tsp
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • sea salt
    1 pinch

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 172.5 mg
Białko 7.1 g
Kalorie 2571.2 kJ / 614.5 kcal
Tłuszcz 37.2 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 22.3 g
Węglowodany 65.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...