Urządzenia i Akcesoria
Lemon meringue ice-cream cake
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 13 godz. 15 min
12 slices
Składniki
Lemon curd
-
caster sugar200 g
-
freshly squeezed lemon juice240 g
-
unsalted butter cut into pieces160 g
-
eggs4
Ice-cream
-
caster sugar120 g
-
egg yolks3
-
pouring (whipping) cream750 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
sea salt1 pinch
Sponge base
-
unsalted butter to grease
-
caster sugar70 g
-
eggs2
-
natural vanilla extract1
-
self-raising flour70 g
Swiss meringue topping
-
caster sugar240 g
-
egg whites6
-
cream of tartar¾ tsp
-
natural vanilla extract1 tsp
-
sea salt1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
172.5 mg
Białko
7.1 g
Kalorie
2571.2 kJ /
614.5 kcal
Tłuszcz
37.2 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
22.3 g
Węglowodany
65.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Soft Chinese bread rolls
1 godz. 20 min
Craquelin choux puffs with raspberry and white chocolate filling
26 godz. 30 min
Crumbs chocolate chip cookies
1 godz. 10 min
Portuguese bread
3 godz. 30 min
Vanilla Puff Slice
7 godz. 20 min
Gin and cucumber icy poles
24 godz. 15 min
Melting moments with lemon cream
45 min
Orange sponge cake
1 godz.
Zoodles Carbonara (Thermomix® Spiralizer, TM5)
Brak ocen
Lemon pepper chicken with zoodles (Thermomix® Spiralizer, using modes)
30 min
Classic zabaglione
15 min
Chloe's caramel fudge
24 godz. 30 min