Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- extra virgin olive oil, to grease
- 70 g white rice
- 250 g water
- 2 ½ tsp dried instant yeast
- 1 tsp white sugar
- 250 g gluten free plain white flour, plus extra to dust (see Tips)
- 1 ½ tsp xanthan gum
- 1 tsp sea salt
Assembly
- 3 tbsp pizza sauce
- 100 g cheddar cheese, grated
- 50 g ham
- pineapple pieces, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 390.6 kJ / 93.4 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 219.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten-free Artisan Bread
2h 30min
Gluten and grain free bread rolls
1h 20min
Gluten free sourdough bread
192 Std. 20 Min
Gluten and grain free bread rolls
1h 20min
Gluten-free cinnamon doughnuts
25min
Gluten free ANZAC biscuits
45min
Gluten free breakfast pizza
1h 20min
Gluten free flour mix
10min
Gluten-free Pizza Two Ways
2 godz. 45 min
Gluten free baking powder
5min
Chia and pepita gluten free loaf
1 Std. 25 Min
Gluten free lamingtons
1h 30min