Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 3 eggs
- 100 g caster sugar
- 1 tsp vanilla bean paste
- 100 g self-raising flour
Strawberry purée
- 600 g fresh strawberries, trimmed
- 1 tbsp caster sugar
Mousse
- 160 g coconut milk
- 1 ½ tsp gelatine powder
- 250 g white chocolate, broken into pieces
- 80 g cream cheese
- 450 g thickened cream
- 1 tsp vanilla bean paste
Assembly
- whipped cream, to decorate (optional)
- fresh strawberries, to decorate (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3476.5 kJ / 830.9 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 55.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 34.6 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 351.5 mg
Alternatywne przepisy
Strawberry jelly slice
2h 40min
Mint béarnaise
25 min
Lamingtons
1 godz. 10 min
Chocolate mousse
3sa 20 dk
Strawberry champagne cake
3h 10min
Custard horns
1 godz. 45 min
Baklava cheesecake
25h 45min
Chocolate brownie trifle
6h
Mango pudding (Brendan Pang)
2h 15min
Berry marshmallow slice
2h 30min
White chocolate and raspberry self-saucing pudding
1h
Home-style sponge cake
2h 30min