Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di cozze fresche pulite e spurgate
- 60 g di cipolla in quarti
- 70 g di carota a tocchetti
- 20 g di gambo di sedano a tocchetti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di passata di pomodoro
- 250 g di patate a tocchetti
- 350 g di acqua
- 150 g di fagioli bianchi di Spagna sciacquati e sgocciolati
- 150 g di fave surgelate
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1350.4 kJ / 322.8 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 32.4 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 1554.8 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di legumi e verdure
40 Min
Minestra di pasta, fagioli e acciughe
30 min
Zuppa di verdure
30 min
Zuppa gitana
1 Std.
Riso all'aneto, fagioli di Lima e melograna
45 Min
Zuppa di cereali e lenticchie a Cottura Lenta
4h 20min
Fagioli all’uccelletto a Cottura Lenta
6j 20 menit
Waterzooi (Zuppa di pesce e verdure)
45 Min
Brodetto alla triestina
1 Std.
Zuppa primaverile
40 Min
Zuppa di pesce Maiorchina
45 Min
Zuppa di fagioli e coriandolo
1h 20 min