Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di cozze fresche pulite e spurgate
- 60 g di cipolla in quarti
- 70 g di carota a tocchetti
- 20 g di gambo di sedano a tocchetti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di passata di pomodoro
- 250 g di patate a tocchetti
- 350 g di acqua
- 150 g di fagioli bianchi di Spagna sciacquati e sgocciolati
- 150 g di fave surgelate
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1350.4 kJ / 322.8 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 32.4 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 1554.8 mg
Alternatywne przepisy
Minestra di pasta, fagioli e acciughe
30 min
Zuppa di verdure
30 min
Zuppa di fagioli e coriandolo
1j 20 menit
Ceci stufati con verdure (Bimby Friend)
50 menit
Minestra di riso integrale con verdure e Parmigiano
1h 10 min
Zuppa di orzo e pollo
1j
La pasta e fagioli di casa mia (di Francesca Romana Barberini)
40 min
Coda di rospo all'andouille
1j 20 menit
Brodetto di Fano
1j
Insalata fredda con soba noodles e salmone
Brak ocen
Riso con cipolla e baccalà (per 2 persone)
35 Min
Jota carnica
1 godz. 5 min