Urządzenia i Akcesoria
Migliaccio
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 fette
Składniki
-
500 g di latte
-
500 g di acqua
-
40 g di burro
-
5 g di sale
-
200 g di semolino a grana fine
-
250 g zucchero
-
1 arancia, preferibilmente biologica solo la scorza (senza la parte bianca)
-
4 uova
-
350 g di ricotta ben scolata
-
zucchero a velo q.b. per servire
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 fetta
Sód
0.5 mg
Białko
8.7 g
Kalorie
1100 kJ /
262.9 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Węglowodany
3.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Casatiello dolce (con lievito madre)
19 godz.
Struffoli
1 godz.
Casatiello sugna e pepe
2 godz. 30 min
Roccocò
2 godz.
Sfogliatelle frolle
2 godz. 30 min
Struffoli di Natale (TM6)
1 godz.
Pastiera fiori d'arancio
12 godz.
Pastiera
15 godz.
Pizza di scarola
3 godz. 30 min
Torta Babà napoletana
8 godz.
Ziti spezzati con ragù genovese
3 godz.
Torta caprese
1 godz. 25 min