Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di zucchero
- 130 g di farina tipo 00
- 100 g di burro morbido a pezzi
- 150 g di latte
- 3 uova
- 40 g di cacao amaro in polvere
- 70 g di crema gianduia
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 10 fette
- Kalorie
- 10908 kJ / 2607 kcal
- Białko
- 55.9 g
- Węglowodany
- 288.9 g
- Tłuszcz
- 135.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 917.8 g
- Błonnik
- 4.6 g
Alternatywne przepisy
Ciambella spezzina al limone
40 min
Plumcake alle nocciole e cioccolato
1hod.
Ciambella al cioccolato
1hod. 30min
Muffin salati prosciutto e formaggio
1hod.
Crostata con crema alle nocciole e cioccolato
4 Std.
Sbriciolata di biscotti alla crema gianduia e mascarpone
7h
Mini sbriciolate con crema gianduia
1hod.
Ciambella vaniglia e cioccolato
40 min
Torta Moretta
1hod. 30min
Torta paradiso con mousse alla crema gianduia
1hod. 30min
Torta al cioccolato
1hod.
Crostata con crema pasticcera alla ricotta
1hod. 30min