Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 80 g di zucchero
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- ½ arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 uovo
- 50 g di strutto
- 50 di burro a tocchetti
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 20 g di miele millefiori
- 40 g di latte
Ricotta zuccherata e grano aromatizzato
- 200 g di ricotta di pecora
- 180 g di zucchero
- 200 g di grano cotto
- 25 g di burro
- 100 g di latte
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- ½ arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 50 g di cedro candito
- 2 uova
- 1 tuorlo
- 20 g di miele millefiori
- 1 cucchiaino di acqua di fiori di arancio
Terminare la preparazione
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2008.1 kJ / 479.9 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 75.3 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 237.4 mg
Alternatywne przepisy
Gattò di patate (TM6)
1 Std. 30 Min
Insalata di carote e ravanelli all'orientale
20 min
Frittatine di pasta
3 Std. 30 Min
Tortini al caramello
1 godz.
Pastiera fiori d'arancio
12h
Sfogliatelle frolle
2 Std. 30 Min
Pizza chiena
5h
Parigina TM6
5 Std. 30 Min
Migliaccio
1 Std. 30 Min
Pastiera
15h
Graffe di Carnevale
4 Std.
Torta Babà napoletana
8h