Crostata con crema alle nocciole e cioccolato

Crostata con crema alle nocciole e cioccolato

3.9 29 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
8 porzioni

Składniki

Pasta frolla
  • 1 limone solo la scorza (senza la parte bianca)
  • 80 g zucchero
  • 300 g di farina tipo 00
  • 150 g di burro morbido a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 1 uovo
  • 1 tuorlo
Crema alle nocciole
  • 20 g di cacao amaro in polvere
  • 50 g zucchero
  • 5 g di amido di mais (maizena)
  • 80 g di nocciole tostate
  • 50 g cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 400 g di latte intero
  • 4 tuorli

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 35.1 mg
Białko 10.3 g
Kalorie 2680.5 kJ / 640.6 kcal
Tłuszcz 30.6 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Węglowodany 49.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...