Crostata con crema alle nocciole e cioccolato
TM6

Crostata con crema alle nocciole e cioccolato

3.8 (25 ocen)

Składniki

Pasta frolla

  • 1 limone, solo la scorza (senza la parte bianca)
  • 80 g di zucchero
  • 300 g di farina tipo 00
  • 150 g di burro morbido a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 1 uovo
  • 1 tuorlo

Crema alle nocciole

  • 20 g di cacao amaro in polvere
  • 50 g di zucchero
  • 5 g di amido di mais (maizena)
  • 80 g di nocciole tostate
  • 50 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 400 g di latte intero
  • 4 tuorli

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2680.5 kJ / 640.6 kcal
Białko
10.3 g
Węglowodany
49.3 g
Tłuszcz
30.6 g
Tłuszcz nasycony
12.5 g
Błonnik
1.9 g
Sód
35.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy