Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 1 limone, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 80 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 uovo
- 1 tuorlo
Crema alle nocciole
- 20 g di cacao amaro in polvere
- 50 g di zucchero
- 5 g di amido di mais (maizena)
- 80 g di nocciole tostate
- 50 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 400 g di latte intero
- 4 tuorli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2680.5 kJ / 640.6 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 49.3 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 35.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata ai frutti di bosco
2 godz. 30 min
Torta paradiso con mousse alla crema gianduia
1h 30min
Ciambella al cioccolato e crema gianduia
1 godz.
Torta al cioccolato
1 godz.
Crostata alla nocciola
2 godz.
Crostatine alla crema gianduia
2 godz.
Crostata classica alla frutta mista
1 godz. 20 min
Crostata alle fragole
2 godz.
Crostata alla crema di cioccolato
1h 45min
Crostata di marmellata o confettura
1h 10min
Crostata con crema pasticcera alla ricotta
1h 30min
Torta della nonna
1h 30min