Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bulgur
- 1300 g Wasser
- 2 TL Salz
- 20 g Olivenöl
- 300 g Bulgur
Linsen Dal
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 4 Knoblauchzehen
- 3 TL Garam Masala
- 2 TL Kurkuma, gemahlen
- ½ - 1 TL Chiliflocken, getrocknet, nach Geschmack
- 2 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 15 g Sesamöl
- 200 g rote Linsen, getrocknet, (siehe Tipp)
- 600 g stückige Tomaten, aus der Dose
- 400 g Kokosmilch
- 200 g Wasser
- Salz, zum Abschmecken
- Pfeffer, frisch gemahlen, zum Abschmecken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2015 kJ / 481 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 653 mg
Alternatywne przepisy
One Pot Penne mit Linsenbolognese
40 min
Vegetarische Samosas aus dem Backofen
2h 15min
Paneer
3sa 20 dk
Indisches Gemüsecurry
50 min
Dal Makhani
1h 15min
Palak Paneer mit Reis
45 min
Korma-Gemüse-Curry
25 min
Linsenbolognese "Orient" mit Kräutermandeln
40 min
Spaghetti mit Kichererbsensugo
40 min
Kichererbsen Masala
45 min
Linsen Dhal mit Spinat und Garnelen
35 min
Belugalinsen-Lasagne
3h 35min