![Linsen Dal mit Bulgur Linsen Dal mit Bulgur](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/97eb4c1356a9cbb7c53fae4630649997/Derivates/190dd67eb6155f5f64ba469d523c3bc3a70496e6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bulgur
- 1300 g Wasser
- 2 TL Salz
- 20 g Olivenöl
- 300 g Bulgur
Linsen Dal
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 4 Knoblauchzehen
- 3 TL Garam Masala
- 2 TL Kurkuma, gemahlen
- ½ - 1 TL Chiliflocken, getrocknet, nach Geschmack
- 2 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 15 g Sesamöl
- 200 g rote Linsen, getrocknet, (siehe Tipp)
- 600 g stückige Tomaten, aus der Dose
- 400 g Kokosmilch
- 200 g Wasser
- Salz, zum Abschmecken
- Pfeffer, frisch gemahlen, zum Abschmecken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2015 kJ / 481 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 653 mg
Alternatywne przepisy
Bohneneintopf mit Gerste
40min
One Pot Penne mit Linsenbolognese
40min
Korma-Gemüse-Curry
25min
Linsen Dhal mit Spinat und Garnelen
35min
Korma Paste
1h 15min
Dal Makhani
1h 15min
Linsendal
35min
Indisches Gemüsecurry
50min
Kichererbsen Masala
45 min
Palak Paneer mit Reis
45 min
Brokkoli-Spinat-Köfte-Curry
1 godz. 10 min
Kichererbsen-Gemüse-Curry mit RUPP Gouda
45 min