Risotto ai porri con mele e formaggio di capra

Risotto ai porri con mele e formaggio di capra

4.4 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 350 g di porri a pezzi (3 cm)
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 cucchiaio di olio di oliva
  • 300 g di riso per risotto (ad es. Carnaroli, cottura: 20 minuti)
  • 400 g di succo di mela
  • 300 g di acqua
  • 2 cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
  • 2 mele rosse, a fettine
  • di formaggio di capra (Tendre Bûche), 150 g a pezzi (1 cm), 150 g a fette
  • 20 g di burro, non salato a pezzi
  • 4 pizzichi di pepe

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 17.5 g
Kalorie 2531 kJ / 603 kcal
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...