Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di porri, a pezzi (3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 1 cucchiaio di olio di oliva
- 300 g di riso per risotto (ad es. Carnaroli, cottura: 20 minuti)
- 400 g di succo di mela
- 300 g di acqua
- 2 cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
- 2 mele rosse, a fettine
- di formaggio di capra (Tendre Bûche), 150 g a pezzi (1 cm), 150 g a fette
- 20 g di burro, non salato, a pezzi
- 4 pizzichi di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2531 kJ / 603 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 38 g
Alternatywne przepisy
Penne al porro
30min
Polenta ai porri con topping di castagne
Brak ocen
Risotto alla milanese
30min
Zuppa di porri con fette di pane al prosciutto e formaggio
35min
Zuppa di porri e formaggio
30min
Zuppa di asparagi e aneto
25min
Torta di pane
1 Std. 20 Min
Zuppa di rape
30min
Insalata di sedano rapa e mele
10min
Zuppa di zucca
35min
Risotto ai funghi porcini con brie
35min
Minestra di carote e menta
35min