Soto Betawi (Beef Coconut Soup)

Soto Betawi (Beef Coconut Soup)

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
3 portions

Składniki

  • beef brisket cut in cubes (3 cm)
    500 g
  • white cardamom pods
    2
  • fresh lemon grass bruised
    60 g
  • fresh kaffir lime leaves
    4
  • fresh salam leaves
    2
  • ground coriander
    ½ tsp
  • beef stock powder
    ½ tsp
  • salt adjust to taste
    10 g
  • water
    1200 g
  • ground white pepper adjust to taste
    ¼ tsp
  • Indonesian white spice paste room temperature
    100 g
  • potatoes cut in cubes (2 cm)
    200 g
  • whole milk
    100 g
  • coconut milk
    100 g
  • red tomatoes cut in cubes (2 cm)
    2
  • sweet soy sauce (Kecap Manis)
    30 g
  • limau lime juice only
    2
  • emping crackers (melinjo crackers)
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 640 kcal / 2679 kJ
Białko 64 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 4221 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...