Urządzenia i Akcesoria
Soto Betawi (Beef Coconut Soup)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
3 portions
Składniki
-
beef brisket cut in cubes (3 cm)500 g
-
white cardamom pods2
-
fresh lemon grass bruised60 g
-
fresh kaffir lime leaves4
-
fresh salam leaves2
-
ground coriander½ tsp
-
beef stock powder½ tsp
-
salt adjust to taste10 g
-
water1200 g
-
ground white pepper adjust to taste¼ tsp
-
Indonesian white spice paste room temperature100 g
-
potatoes cut in cubes (2 cm)200 g
-
whole milk100 g
-
coconut milk100 g
-
red tomatoes cut in cubes (2 cm)2
-
sweet soy sauce (Kecap Manis)30 g
-
limau lime juice only2
-
emping crackers (melinjo crackers)30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
4221 mg
Białko
64 g
Kalorie
2679 kJ /
640 kcal
Tłuszcz
36 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Culinary Heritage
9 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Cereal Prawns
30 min
Sambal Kangkung
10 min
Itek Tim (Salted Vegetable Duck Soup)
Brak ocen
Salmon and Coleslaw Sandwich Filling
Brak ocen
Indonesian red spice paste
45 min
Indonesian white spice paste
35 min
Vegetable Fritters
20 min
Lotus Seeds With Lily Bulb Dessert Soup
1 godz. 30 min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 godz. 5 min
Steamed Bak Choy, Chicken And Tomato Egg Drop Soup
30 min
Asam Pedas Ikan (Spicy Tamarind Fish)
25 min
Sup Tauhu Kulit (Beancurd Skin Soup)
25 min