Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
P/ ralar
- 200 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 25 g tomate seco, em óleo bem escorrido
- 5 g coentros, só as folhas
Pasta de ervas
- 50 g azeite
- 2 dentes de alho
- 1 limão (raspa e sumo)
- 10 g salsa
- 10 g coentros
- 10 g manjericão
- 5 - 10 pés de tomilho-limão, só as folhas
- 800 g polvo descongelado, só os tentáculos
Polvo confitado em slow cooking
- 1 c. chá de sal
- 300 g azeite
- 150 g agrião, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 3294 kJ / 787.3 kcal
- Białko
- 33.9 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 68 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1178.4 mg
Alternatywne przepisy
Guacamole com nachos
40 Min
Ossobuco
5 Std. 15 Min
Recheio de porco lento
5 godz. 30 min
Pudim Abade de Priscos - TM6
1h
Chutney de cebola roxa
24 Std.
Espargos e batata com molho holandês
50 Min
Bife da vazia com molho tipo "Brasserie de l’Entrecôte" e batata-doce
50 Min
Molho béarnaise
20 Min
Molho holandês
15 Min
Coleslaw
10 Min
Lombinho de porco com bacon e manteiga fumada
1h 45min
Bife do lombo em sous-vide com puré de batata-doce
2h 20min