Broéto chioggiotto

Broéto chioggiotto

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio
  • 80 g di cipolla bianca in quarti
  • 30 g di gambo di sedano a pezzi
  • 80 g di carota pelata e a pezzi
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di molluschi cefalopodi misti ( seppie, calamaretti o moscardini)
  • 200 g di crostacei misti (cicale, gamberi, mazzancolle, scampi)
  • 300 g di pomodori pelati
    300 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 200 g di vino bianco secco
  • 500 g di pesce misto per zuppa pulito e a filetti (vedere consigli)
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 500 g di vongole e cozze pulite

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1692.5 mg
Białko 41.3 g
Kalorie 1781.5 kJ / 425.8 kcal
Tłuszcz 17.8 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 14.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...