Riso spagnolo alle verdure

4.7 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 spicchio di aglio a fette sottili
  • 150 - 180 g di peperoni puliti e a pezzi (1-2 cm)
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di asparagi verdi puliti e a pezzi (2-3 cm)
    100 g di fagiolini surgelati
  • 150 g di cimette di broccolo
  • 400 g di acqua
  • 100 g di funghi freschi puliti e tagliati in quarti
  • 100 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 1 cucchiaino di paprika dolce (opcjonalnie) o piccante, a piacere
  • 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 200 g di riso a chicco corto

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 611.1 mg
Białko 10.4 g
Kalorie 1486.2 kJ / 356 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 11.6 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 71.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...