Riso e maiale alle cinque spezie cinesi

5.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di riso a chicco tondo japonica
    250 g
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di bocconcini di carne di maiale senza nervi a strisce (1x3-4 cm), tamponati con carta assorbente
    250 g
  • di acqua
    410 g
  • di "cinque spezie cinesi" in polvere
    1 cucchiaino
  • funghi shiitake freschi a fette (circa 1 cm)
    10 - 12
    10 - 12 funghi shiitake secchi, a fette (circa 1 cm)
  • di vino di riso Shaoxing (opcjonalnie)
    5 g
    5 g di aceto di riso
  • di aceto di riso nero Chinkiang
    10 g
  • di salsa di soia chiara
    10 g
  • di salsa di soia, nera
    5 g
  • di salsa di ostriche
    10 g
  • di zucchero
    5 g
  • di sale
    5 g
  • di pepe bianco macinato
    ½ - 1 cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 469 kcal / 1962.4 kJ
Białko 16.7 g
Tłuszcz 19.1 g
Węglowodany 56.8 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Sód 901.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...