Riso e maiale alle cinque spezie cinesi

5.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 250 g di riso a chicco tondo japonica
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 250 g di bocconcini di carne di maiale senza nervi a strisce (1x3-4 cm), tamponati con carta assorbente
  • 410 g di acqua
  • 1 cucchiaino di "cinque spezie cinesi" in polvere
  • 10 - 12 funghi shiitake freschi a fette (circa 1 cm)
    10 - 12 funghi shiitake secchi, a fette (circa 1 cm)
  • 5 g di vino di riso Shaoxing (opcjonalnie)
    5 g di aceto di riso
  • 10 g di aceto di riso nero Chinkiang
  • 10 g di salsa di soia chiara
  • 5 g di salsa di soia, nera
  • 10 g di salsa di ostriche
  • 5 g di zucchero
  • 5 g di sale
  • ½ - 1 cucchiaino di pepe bianco macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 901.5 mg
Białko 16.7 g
Kalorie 1962.4 kJ / 469 kcal
Tłuszcz 19.1 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Węglowodany 56.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...