Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di polpa di zucca (vedere consigli)
- 300 g di patate, pelate e a fette (0.5 cm)
- 1 uovo
- 200 g di pangrattato
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1481.3 kJ / 354 kcal
- Białko
- 16.1 g
- Węglowodany
- 55.8 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 846.5 mg
Alternatywne przepisy
Polpette spinaci e mozzarella
45 min
Polpette di ceci e prosciutto con zucca fritta
25min
Polpette di spinaci
35min
Polpette di lenticchie rosse e carote con salsa schug
35min
Burger di ceci e verdure
40min
Burger leggero di verdure
45 min
Polpette di melanzane, zucchine e carote
30min
Burger di cavolfiore, broccoli e ceci (vegan)
1u.
Polpette di gambi di bietole e pane raffermo
1u.
Crocchette di zucca e taleggio
1h 15min
Torrette di patate ai broccoli
1u.
Polpettine di radicchio con salsa allo yogurt
40min