Spinat-Erbsen-Suppe mit Cashews
TM6 TM5

Spinat-Erbsen-Suppe mit Cashews

3.8 (49 ocen)

Składniki

  • 150 g Erbsen, TK, aufgetaut, und etwas mehr zum Garnieren
  • 60 g Cashewkerne, ungeröstet, ungesalzen, und etwas mehr zum Garnieren
  • 200 g Wasser zum Einweichen
  • 1 ¼ TL Salz
  • 500 g Sojadrink (siehe Tipp)
  • 150 g Babyspinat
  • 2 TL Zitronensaft
  • 1 gestr. TL Zucker
  • 3 Prisen Muskat
  • ½ TL Pfeffer
  • ¼ TL Chilipulver

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1697 kJ / 406 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
47 g
Tłuszcz
17 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
7 g
Sód
2032 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy