Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Stängel Basilikum, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe, klein
- ½ TL Oregano, getrocknet
- ¼ TL Pfeffer
- 15 g Zitronensaft
- 5 g Agavendicksaft
- 40 g Olivenöl
- 700 g Wasser
- 180 g grüne Bohnen, frisch, halbiert
- 1 TL Salz
- 150 g Quinoa
- 100 g Tomaten, in Würfeln (ca. 2 cm)
- 50 g Oliven, schwarz, entsteint, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1478 kJ / 353 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buchweizen-Gemüse-Topf
40 min
Mediterraner Dinkel-Salat
30 min
Quinoa-Salat mit Sonnenblumenkernen
40 min
Quinoa-Salat mit Zucchini und Möhren
1 godz. 45 min
Hirse-Brokkoli-Salat
1h
Quinoa-Gemüse-Salat
30 min
Lauwarmer Buchweizensalat mit Kräutern (vegan)
45 min
Quinoasalat mit Gemüse und Kräutern
35 min
Bohnen-Spinat-Eintopf mit Quinoa
35 min
Hirse-Linsen-Salat mit Minze
30 min
Grüner Quinoasalat, lauwarm
35 min
Quinoa-Tabouleh
40 min