Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g Wasser
- 60 g Beluga Linsen, getrocknet
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 150 g Hirse
- 150 g Erbsen, TK
- Minze zum Garnieren
- 1 Schalotte
- 50 g Balsamico, hell
-
20
g Kokosblütensirup
lub 20 g Honig, flüssig - 50 g Olivenöl
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1524 kJ / 364 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinoa-Salat mit Sonnenblumenkernen
40 min
Quinoa-Salat mit Zucchini und Möhren
1 godz. 45 min
Hirse-Brokkoli-Salat
1h
Feldsalat mit Linsen
2 godz. 15 min
Hirsesalat mit Walnüssen und Cranberrys
1h 10min
Linsensalat mit Tomaten und Feta
45 min
Winterlicher Quinoasalat
40 min
Lauwarmer Buchweizensalat mit Kräutern (vegan)
45 min
Rote-Bete-Kichererbsen-Salat
15min
Fenchel-Quinoa-Suppe
25min
Grüner Quinoasalat, lauwarm
35min
Quinoa-Tabouleh
40 min