Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Buchweizen
- 20 g vegane Margarine, in Stücken (z. B. Alsan)
- 20 g Lupinenmehl (4-5 EL), siehe Tipp
- 250 g Wasser
- ½ TL Salz
Bratgemüse
-
20
g Öl zum Braten
lub 20 g Butterschmalz, in Stücken - 100 g rote Zwiebeln, halbiert, in Scheiben
-
200
g Brokkoliröschen, klein, halbiert
lub 200 g grüner Spargel, in Stücken (2-3 cm) - 250 g Champignons, geviertelt
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Oregano
- ½ TL Rosmarin
- 150 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 3 - 4 Stängel Basilikum, abgezupft
- 150 g vegane Schmand-Alternative (z. B. Creme VEGA von Dr. Oetker)
- 1 Stängel Basilikum, abgezupft, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1415 kJ / 338 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vollkorn-Reissalat
55min
Staudensellerie mit Räuchertofu (西芹炒香干)
20 min
Vegane Paprika-Tarte
2h
Dinkelrisotto mit Mangold (vegan)
8 godz. 30 min
Brokkolibratlinge mit Radieschensalsa
1 Std. 10 Min
Sommerliche Gemüsepizza (glutenfrei)
1h 50min
Linsenbraten
1h 50min
Buchweizen-Waffeln mit Gemüsetopping
2h
Blumenkohl-Spinat-Lasagne
1h 45min
Hirse-Kichererbsen-Braten mit Kartoffelpüree
1 Std. 10 Min
Linsen-Kartoffel-Puffer mit Cashew-Dip (vegan)
45 Min
Karotten-Zucchini-Kuchen (vegan)
1 Std. 10 Min