Mini quiche alle patate, radicchio e carciofi (vegan)

Mini quiche alle patate, radicchio e carciofi (vegan)

4.6 16 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 pezzi

Składniki

Impasto
  • 300 g di farina tipo 00
  • 100 g di acqua
  • 100 g di olio di semi di mais
  • 10 g di sale
  • 2 cucchiaini di lievito istantaneo per torte salate
Ripieno
  • 400 g di acqua
  • 300 g di patate pelate e a fettine sottili
  • 50 g di cipolla rossa a fettine
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 200 g di radicchio a listarelle
  • 1 pizzico di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
  • 150 g di cuori di carciofo sott'olio a fettine
  • 200 g di panna di soia
  • prezzemolo tritato q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 497.4 mg
Białko 5.1 g
Kalorie 1172.4 kJ / 280.2 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 30.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...