Wersje kompatybilne
Mini quiche alle patate, radicchio e carciofi (vegan)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 300 g di farina tipo 00
- 100 g di acqua
- 100 g di olio di semi di mais
- 10 g di sale
- 2 cucchiaini di lievito istantaneo per torte salate
Ripieno
- 400 g di acqua
- 300 g di patate, pelate e a fettine sottili
- 50 g di cipolla rossa a fettine
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di radicchio a listarelle
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 150 g di cuori di carciofo sott'olio a fettine
- 200 g di panna di soia
- prezzemolo tritato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1172.4 kJ / 280.2 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 497.4 mg
Alternatywne przepisy
Quiche radicchio e bietole
1h 15min
Rollè di radicchio
50min
Mini quiche agretti, erbette e ricotta (senza lattosio)
1h 30min
Crêpes con fiori di zucca
1h 30min
Torta salata porri e bietole
1h 30min
Lasagna di zucchine al pesto
50min
Crêpes radicchio e Taleggio
2h
Quiche di spinaci e speck
2h
Lasagna rucola, zucchine e formaggio di capra
2h
Lasagne primaverili (senza glutine)
3u. 15min
Tortino di fagiolini e patate
1h 30min
Quiche radicchio e speck
2h 30min