Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 300 g di farina
- 60 g di zucchero di canna
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 3 tuorli
- 10 g di miele (opcjonalnie)
- ½ cucchiaino di scorza di limone tritata
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Crema
- 50 g di nocciole tostate
-
80
g di cioccolato gianduia a pezzi (2-3 cm)
lub 80 g di cioccolato al latte a pezzi (2-3 cm) - 4 tuorli
- 150 g di zucchero
- 500 g di latte intero
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 100 g di ricotta
Terminare la preparazione
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2561 kJ / 612 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 75.9 g
- Tłuszcz
- 31.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bomboloni al forno
3 godz. 35 min
Tiramisù
5h 40min
Biscotti di pasta frolla
1 godz. 5 min
Ciambella ricoperta al cioccolato
55min
Semplice plumcake al cioccolato
1h 10min
Ciambella vaniglia e cioccolato
40min
Torta margherita
50min
Crostata al cioccolato
1h 50 min
Crostata bigusto
1j 55 menit
Ciambella classica
55min
Crostata di marmellata o confettura
1h 10min
Torta paradiso
1h 10min