Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 300 g di farina
- 60 g di zucchero di canna
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 3 tuorli
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 10 g di miele (opcjonalnie)
- ½ cucchiaino di scorza di limone tritata
Crema
- 50 g di nocciole tostate
-
80
g di cioccolato gianduia a pezzi (2-3 cm)
lub 80 g di cioccolato al latte - 4 tuorli
- 150 g di zucchero
- 500 g di latte intero
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 100 g di ricotta
Terminare la preparazione
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2561 kJ / 612 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 75.9 g
- Tłuszcz
- 31.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambella ricoperta al cioccolato
55 Min
Tiramisù
5 godz. 40 min
Biscotti al burro
50 min.
Biscotti di pasta frolla
1h 5 min
Torta paradiso
1 Std. 10 Min
Torta semplice al cioccolato
50 min.
Crostata al cioccolato bianco
1 Std. 10 Min
Torta chocolat
1hod.
Ciambella vaniglia e cioccolato
40 min
Crostata bigusto
1j 55 mnt
Crostata al cioccolato
1 Std. 50 Min
Crostata di marmellata o confettura
1 Std. 10 Min