Crostata alla crema di cioccolato

Crostata alla crema di cioccolato

2.9 63 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porzioni

Składniki

Pasta frolla
  • 300 g di farina
  • 60 g di zucchero di canna
  • 150 g di burro morbido a pezzi
  • 3 tuorli
  • 10 g di miele (opcjonalnie)
  • ½ cucchiaino di scorza di limone tritata
  • ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Crema
  • 50 g di nocciole tostate
  • 80 g di cioccolato gianduia a pezzi (2-3 cm)
    80 g di cioccolato al latte, a pezzi (2-3 cm)
  • 4 tuorli
  • 150 g di zucchero
  • 500 g di latte intero
  • 50 g di amido di mais (maizena)
  • 100 g di ricotta
Terminare la preparazione
  • 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 612 kcal / 2561 kJ
Białko 10.7 g
Tłuszcz 31.6 g
Węglowodany 75.9 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...