Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g di zucchero
-
1
cucchiaino di zucchero vanigliato, fatto in casa
lub ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale - 220 g di mandorle pelate
- 1 albume (30 g circa)
-
20
g di acqua
lub 20 g di Maraschino
- Wartości odżywcze
- na 100 grammi
- Kalorie
- 1958 kJ / 468 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Błonnik
- 5.9 g
Alternatywne przepisy
Pasta Choux
2h
Zucchero a velo
5 Min
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Minnuzze di Sant'Agata
7 godz. 30 min
Pasta di mandorle
Brak ocen
Profiteroles al limone
1h 45min
Cassata siciliana
6h 35 min
Dolcetti siciliani di mandorle
45min
Cartellate
1h 5min
Bon bon di marzapane
1 Std. 50 Min
Pasta choux
2h
Crema Bimby ®
45min