Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g di gelatina in fogli
- 25 g di acqua
- 500 g di zucchero
-
1
cucchiaino di zucchero vanigliato, fatto in casa
lub ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale -
50
g di miele di acacia
lub 50 g di sciroppo di glucosio - zucchero a velo per spolverizzare
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 8916 kJ / 2131 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 567.9 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Pan di Spagna
1h 50 min
Glassa al burro
10 Min
Glassa di zucchero
10 Min
Cioccolato plastico
12 Std.
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20 Min
Macaron al cioccolato
24h
Cupcake velluto rosso per S.Valentino
50 Min
Mini muffin con frosting al mascarpone
1 Std.
Crema al burro al cacao
10 Min
Ganache al cioccolato bianco
12h 20min
Cream tart
4h
Ganache al cioccolato
12h 20min