Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 465 g di latte intero
- 115 g di panna (min. 30% di grassi)
- 175 g di zucchero
- 35 g di amido di mais (maizena)
- 35 g di amido di riso
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 175 g di tuorli
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 9075 kJ / 2169 kcal
- Białko
- 45.9 g
- Węglowodany
- 270.3 g
- Tłuszcz
- 107.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20min
Macaron al cioccolato
24 Std.
Crema inglese (di Luca Montersino)
20min
Crema chantilly
35min
Crema al burro al cacao
10 Min
Pan di Spagna
1h
Crema pasticcera
15 Min
Panna montata
10 Min
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3 Std.
Bignè con crema pasticcera
3 Std.
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25 Min