Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 200 g di latte intero + q.b.
-
½
cubetto di lievito di birra fresco (12,5 g)
lub 2 cucchiaini rasi di lievito di birra disidratato - 50 g di zucchero
- 1 uovo
- 500 g di farina di forza + q.b.
- 50 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
Farcitura e decorazione
- 300 g di crema gianduia
- 2 cucchiai di granella di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 795 kJ / 190 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia tramezzino
2h 5 min
Panettone gastronomico
26 Std.
Panini napoletani
5h 20 min
Treccia di pan brioche ripiena
2h 20min
Girelle al cioccolato
9h 40min
Pan Brioche
8h
Pasta frolla
1h 50min
Torta di rose
2h
Torta marmorizzata
2h
Danubio dolce al cioccolato
6 Std.
Panini napoletani con uova sode
2h 50min
Tortano speck e fontina
2h