Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 200 g di latte intero + q.b.
-
½
cubetto di lievito di birra fresco (12,5 g)
lub 2 cucchiaini rasi di lievito di birra disidratato - 50 g di zucchero
- 1 uovo
- 500 g di farina di forza + q.b.
- 50 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
Farcitura e decorazione
- 300 g di crema gianduia
- 2 cucchiai di granella di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 795 kJ / 190 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta Choux
2 Std.
Pan Brioche
8hod.
Pasta frolla
1h 50min
Ciambellone veloce allo yogurt
40min
Ciambella al limone
2 Std.
Torta marmorizzata
2 Std.
Treccia di pan brioche ripiena
2 Std. 20 Min
Focaccia tramezzino
2h 5 min
Zufoli
5h
Tortano speck e fontina
2 Std.
Panini napoletani
5 godz. 20 min
Torta Babà napoletana
8hod.