Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino di segale
- 65 g di acqua
- 50 g di farina di segale
-
10
g di lievito madre di segale
lub 1 g di lievito di birra fresco
Lievitino di farina di grano
- 200 g di acqua
-
30
g di lievito madre di grano
lub 2 g di lievito di birra fresco - 200 g di farina tipo 0 forte (almeno W320)
Pane
- 1650 g di acqua (di cui 150 g fredda)
- 3 g di lievito di birra fresco
- 300 g di farina tipo 0 forte (almeno W320)
- 100 g di farina di segale
- 10 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 9579 kJ / 2551 kcal
- Białko
- 69 g
- Węglowodany
- 474 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 31.8 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane al latticello
18h
Panini della Val Venosta
15h 30min
Pane ai semi di girasole
22 Std.
Pane morbido di farro
19 godz.
Pizza vegetariana a lunga lievitazione
20h
Pane contadino
19 godz.
Impasto base per pane
1h
Treccia di pane alle olive
5 Std. 30 Min
Pane in cassetta semplice
19 godz.
Pane toscano (TM6)
16 Std. 30 Min
Pane veneziano
18h 30min
Pane semplice
4h