Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g di lievito di birra fresco
-
1
cucchiaio di malto d'orzo
lub 1 cucchiaino di zucchero - 1530 g di acqua
- 500 g di farina tipo 0
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di sale
- 30 g di succo di limone
- 100 g di semi di sesamo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 396.1 kJ / 94.7 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 132.1 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia a bastone
5h
Michetta (TM6)
6h 30min
Panini ai semi al Varoma
2h 30min
Treccine con semi di papavero
16 godz. 30 min
Pizzette
3 Std. 40 Min
Pane di patate e noci
21h
Impasto base per pane
1h
Lingue croccanti
45min
Panini morbidi dolci
1h 30min
Grissini torinesi
1h 35min
Focaccine morbide
3 Std. 30 Min
Focaccia cipolle e zucca
2h