Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Starter
- 100 g di chicchi di segale
- 350 g di acqua
- 30 g di semi di lino
- 50 g di fiocchi di avena
- 50 g di arachidi tostate non salate
Impasto
- 1720 g di acqua (di cui 220 g fredda)
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 450 g di farina tipo 0 forte (almeno W320) + q.b.
- 15 g di burro freddo, a pezzi
- 10 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- semi di girasole, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 933 kJ / 223 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makhmar (Focaccia marocchina)
2 Std. 20 Min
Focaccia libanese
3h 30min
Corn bread (pane di mais)
1h 30min
Makroudh
2h
Pane injera
8h 30min
Muffin alla granola e tè matcha
40min
Ciambelle salate
30min
Crêpes di farina di mais con salsa alle arance
45min
Schüttelbrot (schiacciata tirolese)
3h 30min
Crackers di riso
3h 10min
Crackers di soia
3h
Msemen (Crêpes sfogliate marocchine)
1h