Torta colomba alla ricotta

Torta colomba alla ricotta

4.7 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porzioni

Składniki

  • 1 limone, preferibilmente biologico
  • 50 g di mandorle pelate + q.b. per decorare
  • 200 g di zucchero di canna + q.b. per decorare
  • 3 uova
  • 300 g di ricotta di pecora ben scolata dal siero
  • 300 g di farina tipo 00
  • 30 g di liquore all'arancia
  • 16 g di lievito in polvere per dolci
  • 50 g di scorze di arancia candita

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 40.2 mg
Białko 7.8 g
Kalorie 1084.3 kJ / 259.2 kcal
Tłuszcz 6.9 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Węglowodany 42.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...