Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, preferibilmente biologico
- 50 g di mandorle pelate + q.b. per decorare
- 200 g di zucchero di canna + q.b. per decorare
- 3 uova
- 300 g di ricotta di pecora, ben scolata dal siero
- 300 g di farina tipo 00
- 30 g di liquore all'arancia
- 16 g di lievito in polvere per dolci
- 50 g di scorze di arancia candita
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1084.3 kJ / 259.2 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 40.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia dolce
45 min
Nuvola all'arancia
1h 5min
Pinza
50 min
Torta ricotta, ciliegie e mirtilli aromatizzata al bergamotto
1 godz. 30 min
Torta ricotta e cocco
1h
Berlingozzo
50 min
Fugassa veneta
4h
Risulegn (Biscotti mantovani al mais)
1h 35 min.
Frittelle di ricotta e zafferano (Arrobiolus sarde)
1h 15min
Torta di mele e mandarini
1h
Torta di ricotta e mele (10-12 mesi)
45 min
Ciambella farcita all'arancia
1 Std. 50 Min