Vanille-Rotkohl mit Birne
TM6 TM5

Vanille-Rotkohl mit Birne

4.6 (27 ocen)

Składniki

  • 500 g Rotkohl, in Stücken
  • 1 Zwiebel, halbiert
  • 40 g Butter, in Stücken
  • 1 Vanilleschote
  • 1 Lorbeerblatt, getrocknet
  • 30 g Rotweinessig
  • 20 g Zucker
  • 1 TL Salz
  • 1 Prise Piment
  • 100 g Wasser
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • 100 g Rotwein, trocken
  • 2 Wacholderbeeren
  • 2 Birnen, entkernt, in Würfeln (ca. 1 cm)
  • 50 g Johannisbeer-Gelee

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
971 kJ / 232 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
9 g
Błonnik
5.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy