Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Rotkohl, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 40 g Butter, in Stücken
- 1 Vanilleschote
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 30 g Rotweinessig
- 20 g Zucker
- 1 TL Salz
- 1 Prise Piment
- 100 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 100 g Rotwein, trocken
- 2 Wacholderbeeren
- 2 Birnen, entkernt, in Würfeln (ca. 1 cm)
- 50 g Johannisbeer-Gelee
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 971 kJ / 232 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steckrüben-Grünkohl-Eintopf mit Mettwurst
50min
Fenchelpesto
10min
Wirsing auf Pastinakenpüree mit Cranberrys und Walnüssen
35min
Glasierte Mairübchen
25min
Birnen-Bohnen-Speck-Gratin
1小时
Lammfrikadellen auf Mairübchenragout
1小时
Birnen-Kartoffelstampf mit Kräuter-Frikadellen
40min
Maronen-Walnussfladen
10u. 25min
Kartoffel-Sellerie-Püree mit Nussbutter
35min
Quitten-Rotkohl
1h 20min
Birnen, Bohnen und Speck
45 Min
Birnen-Bohnen-Speck-Suppe
40min