Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g water
- 350 g aardappelen, in stukken (3-4 cm)
- 1 ½ tl zout
- 350 g groenten (bijv. asperges, bloemkool in roosjes, wortel, in stukken)
- ¼ tl gemalen zwarte peper, volgens smaak
- 2 forellen (ca. 220 g elk), ingewanden en schubben verwijderd
- 2 citroenen (inclusief citroen voor het serveren)
Hollandaisesaus
- 100 g boter, in stukken
- 4 eierdooiers
- 50 g witte wijn
- 10 g citroensap, vers geperst
- ½ tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper, volgens smaak
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 3694 kJ / 882 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 59 g
- Błonnik
- 7.1 g
Alternatywne przepisy
Kabeljauw met citrusboter
50min
Speltbrood
1 Std. 45 Min
Hollandaisesaus
15min
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
50min
Koud gebraad met courgette en muntsaus
Keine Bewertungen
Kurkumapizza met ansjovis, courgettebloemen en uien
2h 15min
Pâté in korst
10h
Zalmsoufflé
1h
Lamslende met roze pepersaus
45 min
Kip gevuld met veenbessen en camembert
45 min
Zalmtartaar
10min
Zalm met venkel
40min