Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olijfolie
- 200 g rode uien, in vier gesneden
- 120 - 150 g wortelen, in schijfjes (0.5 cm)
- 50 - 70 g selderstengel, in dunne stukken (0.5 cm)
- 80 g rode wijn
- 1 tl zout
- ½ tl gemalen peper
- 4 varkenswangetjes (ong. 150 g / stuk)
- 2 tl verse rozemarijn
- 1300 g water ongeveer, aan te passen indien nodig
- 30 g vers geperst citroensap (½ citroen)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2505 kJ / 598 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 89 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Appelmoes
20 min
Tomatensaus
40 min
Groene pepersaus
20 min
Sous-vide varkenskotelet en appelsalade
2 godz. 40 min
Pruimentaart
1h 30 min
Ananaspakketjes
1h
Hollandaisesaus
15 min
Chili con carne
40 min
Sous-vide kip pakketjes met rode paprika saus
2h 10min
Lamslende met roze pepersaus
45 min
Varkenshaasje met rode wijnsaus en groenten
45 min
Gegratineerde coquilles
25min