
Urządzenia i Akcesoria
Keks
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
25 porcji
Składniki
Keks
-
jajek5
-
soli1 szczypta
-
orzechów włoskich, łuskanych60 g
-
daktyli, suszonych, bez pestek miękkich (patrz wskazówka)40 g
-
moreli suszonych, bez pestek miękkich (patrz wskazówka)40 g
-
rodzynek70 g
-
żurawiny, suszonej70 g
-
kandyzowanej skórki pomarańczowej40 g
-
kandyzowanej skórki cytrynowej (opcjonalnie)40 g
-
mąki pszennej255 g
-
cukru150 g
-
cukru ze skórką pomarańczową Dr. Oetker®2 łyżeczki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki150 g
-
proszku do pieczenia Dr. Oetker®2 łyżeczki
-
rumu50 g
Lukier
-
cukru150 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 - 25 g
-
posypka cukrowa, w kształcie gwiazdek np. Biała Fantazja Dr. Oetker®, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
194 kcal /
814 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
172 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

AROMATYCZNE ŚWIĘTA
10 Przepisów
Polska
Polska