Pizza con pesto di pistacchio, stracciatella e mortadella

Pizza con pesto di pistacchio, stracciatella e mortadella

4.7 35 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz.
4 fette

Składniki

Impasto
  • di acqua
    120 g
  • di lievito di birra fresco
    2 g
  • di zucchero
    ½ cucchiaino
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • di farina manitoba
    200 g
  • di sale
    5 g
Pesto di pistacchi
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    10 g
  • di pistacchi salati sgusciati
    45 g
  • spicchio di aglio (opcjonalnie)
    ½
  • di basilico fresco le foglie lavate
    5 g
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di sale
    1 pizzico
Terminare la preparazione
  • di stracciatella
    80 g
  • di mortadella a fette
    60 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 526 kcal / 2200.8 kJ
Białko 19.5 g
Tłuszcz 30.8 g
Węglowodany 44.3 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 384.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...