Pizza con pesto di pistacchio, stracciatella e mortadella

Pizza con pesto di pistacchio, stracciatella e mortadella

4.7 36 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz.
4 fette

Składniki

Impasto
  • 120 g di acqua
  • 2 g di lievito di birra fresco
  • ½ cucchiaino di zucchero
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 200 g di farina manitoba
  • 5 g di sale
Pesto di pistacchi
  • 10 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 45 g di pistacchi salati sgusciati
  • ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 5 g di basilico fresco le foglie lavate
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
  • 80 g di stracciatella
  • 60 g di mortadella a fette

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 526 kcal / 2200.8 kJ
Białko 19.5 g
Tłuszcz 30.8 g
Węglowodany 44.3 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 384.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...