Torta renna al cioccolato

Torta renna al cioccolato

4.8 27 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 4 godz.
12 fette

Składniki

Torta
  • 2 uova
  • 240 g di latte
  • 120 g di yogurt naturale
  • 240 g di zucchero
  • 125 g di burro morbido, a pezzi
  • 380 g di farina tipo 00
  • 60 g di cacao amaro in polvere
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Farcitura
  • 80 g di torrone duro, a pezzi
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 250 g di mascarpone
  • 20 g di zucchero a velo
Corna di cioccolato
  • 150 g di cioccolato fondente a pezzi
Frosting al cioccolato
  • 50 g di zucchero
  • 250 g di mascarpone
  • 30 g di cacao amaro in polvere
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi)
Terminare la preparazione
  • confetti al cioccolato colorati
  • ostia

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 150.2 mg
Białko 13.2 g
Kalorie 3169.8 kJ / 757.6 kcal
Tłuszcz 50.8 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 28.4 g
Węglowodany 66.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...