Crostata con crema di ricotta al lime e cocco (senza glutine)

Crostata con crema di ricotta al lime e cocco (senza glutine)

4.2 34 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 porzioni

Składniki

Frolla senza glutine
  • 50 g di mandorle pelate
  • 150 g di riso per minestre
  • 100 g di amido di mais (maizena)
  • 80 g zucchero
  • 100 g di burro a pezzi
  • 1 tuorlo
  • 1 uovo
Crema di ricotta
  • 2 lime preferibilmente biologici, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
  • 150 g zucchero
  • 500 g di ricotta fresca sgocciolata dal siero
  • 25 g di farina di cocco
  • 2 uova

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 50 mg
Białko 7.6 g
Kalorie 1358.6 kJ / 324.8 kcal
Tłuszcz 15.9 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Węglowodany 39.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...