Crostata con crema di ricotta al lime e cocco (senza glutine)

Crostata con crema di ricotta al lime e cocco (senza glutine)

4.2 33 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 porzioni

Składniki

Frolla senza glutine
  • di mandorle pelate
    50 g
  • di riso per minestre
    150 g
  • di amido di mais (maizena)
    100 g
  • di zucchero
    80 g
  • di burro a pezzi
    100 g
  • tuorlo
    1
  • uovo
    1
Crema di ricotta
  • lime preferibilmente biologici, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
    2
  • di zucchero
    150 g
  • di ricotta fresca sgocciolata dal siero
    500 g
  • di farina di cocco
    25 g
  • uova
    2

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 324.8 kcal / 1358.6 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 15.9 g
Węglowodany 39.8 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Sód 50 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...