Tortini cioccolato e lamponi con glassa al burro

Tortini cioccolato e lamponi con glassa al burro

4.0 16 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
14 pezzi

Składniki

Cupcake
  • 30 g cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 230 g di farina tipo 00
  • 200 g zucchero
  • 60 g di cacao amaro in polvere
  • 3 uova
  • 120 g di burro morbido a pezzi
  • 180 g di latte
  • 150 g di lamponi freschi + q.b.
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Glassa al burro
  • 300 g zucchero
  • ½ stecca di vaniglia i semini estratti
  • 150 g di burro morbido a pezzi
  • 10 g di latte

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 23.1 mg
Białko 3.6 g
Kalorie 1650.4 kJ / 198.8 kcal
Tłuszcz 9.3 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Węglowodany 26.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...