Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 370 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 190 g di burro a pezzi
- 100 g di zucchero
- 2 tuorli
Crema di castagne
- 400 g di castagne cotte e pelate
- 300 g di acqua
- 170 - 180 g di zucchero, a piacere
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2138.9 kJ / 511.3 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 73.2 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 104.1 mg
Alternatywne przepisy
Crostata alle mele cotogne
1h 30min
Crostata con crema alle nocciole e cioccolato
4 Std.
Crostata alle ciliegie
2h
Crespelle ai formaggi
2 Std. 30 Min
Pasta frolla
1h 10min
Plumcake all'arancia
1h
Torta castagne e cioccolato
1h 30min
Crostata di fichi e noci al profumo di agrumi
1h 30min
Crostata con crema pasticcera alla ricotta
1h 30min
Corona di brioche alla crema di whisky
5h
Torta della nonna
1h 30min
Crostata alla nocciola
2h