Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 370 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 190 g di burro a pezzi
- 100 g di zucchero
- 2 tuorli
Crema di castagne
- 400 g di castagne cotte e pelate
- 300 g di acqua
- 170 - 180 g di zucchero, a piacere
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2138.9 kJ / 511.3 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 73.2 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 104.1 mg
Alternatywne przepisy
Arancini di Carnevale
4h
Crostata di marmellata ai frutti di bosco
2h 35min
Crostata con crema e amaretti al caffè
2h
Crostata ai cachi
1h
Crostata di fichi e noci al profumo di agrumi
1h 30min
Torta cremosa al limone
2h 30min
Torta castagne e cioccolato
1h 30min
Torta di mele e yogurt
1h 30min
Crostata di marmellata o confettura
1 Std. 10 Min
Crostata crema e amarene
1h 30min
Crostata con crema pasticcera alla ricotta
1h 30min
Torta della nonna
1h 30min